Коментар на проф. Росен Стоянов и Елена Дариева

Още двама депутати напуснаха парламентарната група на ДПС до петък на обяд. Темата коментират социологът Елена Дариева и преподавателят по политически комуникации проф. Росен Стоянов.

„В сайта на Народното събрание отразиха, че вече са 23 депутати, доколкото започнаха с 47 народни представители. Ако хипотетично наречем тези, които остават в ПГ, „депутатите на Пеевски”, те вече са по-малко от напусналите – тези на Доган”, отбеляза социологът.

Според Дариева ново и специфично в ситуацията е, че ако преди сме ставали свидетели на отлюспване, сега ставаме свидетели на челен сблъсък. „Битката се ожесточава. Реакциите са реципрочни и силни. Никой не бяга от тази битка, нито едната, нито другата страна”, допълни тя.

Още двама депутати напуснаха парламентарната група на ДПС

„Много е важно да отбележим липсата на публични и медийни персонални интервюта на няколко основни политически играчи, които всъщност се възползват от комфорта на типа кратки изявления от парламента или от своята зона. Ахмед Доган и Делян Пеевски са двамата, когато говорим за ДПС. Това е голям дефицит”, заяви проф. Росен Стоянов.

Проф. Стоянов предположи: „Предстоят още няколко дни, в които не един и двама ще отидат да ударят чело, целунат ръка и да изживеят своя личен катарзис”.

Според Дариева Йордан Цонев е използвал споменаването на етническата карта, за да се обърне с апел към Доган. „Разговорът стана изключително сериозен в мига, в който беше извадена етническата карта. Смятам, че беше използвана инструментално от Йордан Цонев. Той се възползва от факта отново да се обърне с апел към Ахмед Доган, с надеждата той да се намеси”, посочи тя.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase