Проверката направи репортерът на NOVA Катерина Грънчарова

Рязък скок на продажбите на дюнери у нас - това показва статистиката на фирмите за доставки на храна за последната година. Какво има в тях и как се приготвят на Световния ден на дюнера провери репортерът на NOVA Катерина Грънчарова.

„Дюнер мога да ям денонощно”, сподели клиент на дюнерджийница в София. „Ако може… всеки ден ще ги хапвам. Но трябва да се пази фигура за лятото”, заяви клиентка.

Най-популярните кулинарни изкушения на Франция (ГАЛЕРИЯ)

Дали дюнерите могат да бъдат част от балансирана диета, попитахме и експертите. „Сами по себе си те не включват вредни съставки. Никак дори. В тях има достатъчно протеин – месо. Както и достатъчно количество зеленчуци. Разбира се, не включвам пържените картофи, тъй като всички знаем, че те трябва да се ограничават, защото са пържени. И въпросното хлебче, което се използва за приготвянето - също е добър въглехидрат”, обяснява ендокринологът д-р Райна Стоянова.

Екипът ни приготви дюнер с Лио от Етиопия. Тя е експерт и свива дюнери в България вече втора година. „Ям по един дюнер всеки ден”, заявява Лио, докато помага на екипа ни.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase