Според КЗП те представляват сериозен риск за здравето и безопасността

Комисията за защита на потребителите (КЗП) издаде заповед за незабавно и ефективно изтегляне от пазара на вейпове с форма на детска играчка. Според Комисията те представляват сериозен риск за здравето и безопасността на потребителите.

Съгласно решението търговецът трябва незабавно да организира изтегляне от пазара на вейп с форма на детска играчка и с различни аромати и изображения на плодове, включително праскова и лимон, леден пъпеш и ледена диня.

Ще бъдат информирани всички регионални дирекции на КЗП, неправителствените организации и Националното сдружение на общините в Република България. Агенция „Митници” също ще бъде уведомена за предприетите мерки. Ще бъде изготвена и изпратена нотификация до Европейската система за бързо предупреждение за опасни нехранителни продукти SAFETY GATE RAPEX.

Ще бъде издаден акт за забрана на производството, вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на тези стоки и изтеглянето им от всички търговски обекти. Това решение цели да предпази потребителите от стоки, които могат да представляват сериозна заплаха за тяхното здраве и безопасност, пишат от КЗП. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.