Един от вагоните е излязъл от релси

Инцидент с бързия влак София - Варна. Минути след полунощ един от вагоните на композицията дерайлира в района на гара Своге.

При инцидента няма пострадали пътници, но някои от хората, които са пътували във влака, разказаха, че са се уплашили сериозно. Всичко се е разиграло минути след полунощ, когато един от вагоните излиза от релсите при влизане в гарата в Своге. В този момент композицията се движела бавно и може би именно заради това не се е стигнало до по-сериозни последствия.

Всички 237 пътници са преместени в друг влак, който пристигна благополучно във Варна.

Мъж пострада, след като влак блъсна автомобила му на жп прелез край Криводол

Пътници разказаха, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси. В този момент композицията се е движела бавно, защото е близост до жп гарата. Няма пострадали хора. Във влака са пътували 237 души.

Официалата информация от БДЖ е, че при преминаване през стрелките преди гарата, талига на първия вагон е излязла от релсите.

Снимка: Express Service - Bulgarian Locomotives

Симона Рангелова-Павлова е един от пътуващите във влака, тя обясни за NOVA, че пострадали няма, а екипите на БДЖ са реагирали бързо. „Към 00:06 ч. се возихме във влака, когато той внезапно спря”, разказва тя. 

След това пътниците са били свалени от влака и тръгнали към гарата в Своге. „На нас ни се видя доста дълго разстояние, защото бяхме с доста багаж и деца”, добави Симона.

Малко след полунощ Димитър Йотков, който пътува със свой приятел с бързия влак от София за Варна, чува странен шум. „Усетихме едно придърпване при слизане на гара Своге. Когато се показахме на прозореца, видяхме дим”, разказа той.

От релси излизат колела на първия вагон на композицията. „Ако не беше реагирал началник-влакът и навреме да дръпне аварийната спирачка в купето, можехме да отнесем и изходния светофар на гара Своге”, каза Христо Христов.

Докато тепърва причините за инцидента се изясняват, за малките пътници случилото се е незабравимо. „По едно време се зарадвах, защото все едно беше приключение”, сподели Бранимир.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase