Ранените са с изгаряния от 3 степен, превозват се към "Пирогов"

Гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин. По информация на Спешна помощ двама души са тежко пострадали. Става въпрос за мъж на около 40 години с изгаряния от трета степен и жена на около 30 години също с изгаряния от трета степен. Те се превозват към „Пирогов”, каза за NOVA говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Към мястото са насочени пет линейки.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Директорът на „Пирогов” д-р Валентин Димитров коментира в ефира на NOVA, че изгаряния от трета степен означават поразяване на тъканите и кожата, в което тя опада. Той допълни, че болницата е в готовност да приеме още пациенти.

Сунгарска посочи, че сигнал за инцидента е получен при тях в 18:35 ч. От Спешна помощ предполагат, че може да има още пострадали. 


В МВР сигналът е постъпил в 18:31 ч. Екипи на полицията са тръгнали веднага. Към мястото пътуват още вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на силовото ведомство Димитър Кангалджиев. „Чуваме гърмежите и виждаме огромен облак дим над Елин Пелин”, каза за NOVA говорителят на МВР Димитър Димитров.

 

Кадри:  Михаил Коен

Кадри:  Михаил Коен

По първоначална информация горят три склада. Все още МВР няма данни колко хора са се намирали вътре. „Насочени са допълнителни екипи на място”, допълни Димитров.

„Естествено, че димът оказва влияние на околната среда. При изгарянето на тези пиротехнически средства се отделят газове. По отношение на мерките за безопасност, първото изискване е да няма никакво електричество в тези складове, особено при тези горещини. Такива помещения трябва да се намират далеч от населени места и пътища. Моята препоръка е минимум 24 часа да не се влиза вътре”, коментира проф. Станчо Петков, експерт по взривни вещества.

Видео: Ивайло Райчев, Facebook

Националната следствена служба ще поеме разследването на взривовете край Елин Пелин. Екип от следователи е в готовност да се включи в огледите, след като взривовете и предизвикания от тях пожар бъдат спрени.

 

Кадри:  Михаил Коен

 

Системата BG-ALERT също предупреди за сложна ситуация в района на Елин Пелин. Над мястото се носят черни облаци.

Взривовете се усещат и в село Нови хан, което е на 4 км. Жители разказаха пред NOVA, че при експлозиите къщите им се тресат.

Видео: БГНЕС

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВОВЕТЕ В СКЛАДА ЗА ФОЙЕРВЕРКИ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase