По разкази на очевидци водачът е карал с висока скорост - около 100 км/ч

Две деца и трима възрастни пострадаха в тежка катастрофа, причинена от мъж с 18 криминални регистрации и множество глоби на пътя. Шофьорът е катастрофирал в спирка в София и е ударил един пешеходец. Инцидента коментира Илия Тодоров, експерт по пътна безопасност, в ефира на „Здравей, България”.

Тежка катастрофа с петима пострадали, сред които и деца, в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

По разкази на очевидци водачът е карал с висока скорост - около 100 км/ч. От полицията потвърдиха, че човекът зад волана има много наказания за превишена скорост, а криминалните му прояви са свързани в повечето случаи с кражби на коли.

„Страхотен късмет е, че последствията не са по-тежки. Метри делят колата от множеството железни стълбове, в които колата можеше да се блъсне. Още по-страшно би било, ако автомобилът беше помел няколко души на спирката”, каза Тодоров.

„Аз често минавам през този подлез след работно време. Тук е пълно с хора – има спирка на метрото и на трамваите”, добави той.

„Това е тотално безобразие с оглед на факта, че е имало две малки деца в автомобила, че се случва посред бял ден в центъра на града, с брутална скорост и незачитане на правилата”, заяви експертът.

Още по темата вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase