Военният министър пожела успех на новия служебен премиер

Подреждането на служебната власт продължава. Още министри от кабинета „Главчев” изразяват готовност да продължат да работят и в кабинета „Кожарева”.

След като в събота на разговор при Горица Грънчарова-Кожарева седна Калин Стоянов, готовност за диалог изрази и министъра на отбраната Атанас Запрянов. Военният министър пожела успех на новия служебен премиер и обясни, че още не е получил покана за среща на четири очи. 

„Не са ме викали, аз съм в командировка от четвъртък. Пожелавам на номинираната за премиер г-жа Кожарева да успее да създаде един силен екип, такъв, какъвто бяхме ние. Мисля, че си свърших работата като служебен министър. Когато ми предложат, ще има разговор, тогава ще се решава", заяви Атанас Запрянов. 

Горица Кожарева започна срещи за състава на служебния кабинет (ОБЗОР)

Запрянов уточни, че неговата експертиза е подходяща за служебен кабинет, защото е надпартиен.„За моята кариера и жизнен път това ми е 20-ото назначение. Аз съм човек, който е преминал всякакви длъжности, свикнал съм да получавам различни назначения. Разбира се, нека да оставим номинираната за премиер, защото това е един сложен процес. Тя трябва да подбере екип, който да съответства на нейните приоритети за управлението на държавата. Но моята професионална експертиза се вписва, тъй като това е служебен кабинет, не е партиен кабинет", допълни министърът на отбраната. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase