На място са изпратени екипи на пожарната и полицията

Пожар избухна във вилна зона „Касева чешма” край Русе преди обяд в неделя. Сигналът е бил подаден за горяща къща, като в близост до нея има електрически стълб с висящи жици, по които тече 110 киловолта напрежение.

На място са изпратени четири екипа на пожарната, както и екипи на полицията, които отцепиха района. В запалилия се имот е имало газови бутилки. Това е наложило да се евакуират хората наблизо. Те разказват, че първоначално се е чул силен гръм, след който са видели огромни пламъци и гъст черен пушек.

Поредна катастрофа затрудни движението по "Тракия", има пострадали

Съседи са спасили животните, които се отгледат в горящия имот. Хората разказват, че първоначално се е чул силен гръм, след това са видели огромни пламъци и гъст черен пушек. На място е пристигнал и екип на енергодружеството, който е подал информация, че това е последен електрически стълб и няма електрозахранване. 

Достигането на пожарните автомобили в близост до произшествието се било проблем, тъй като огънят е бил в трудно достъпна местност, с тесен път и неорязани клони на дърветата. Затова се е наложило да бъдат разгънати дълги гасителни линии. 

Пожарът е ограничен и овладян. В горящата къща и пристройките към нея огнеборците са открили множество варели, някои от които пълни с масло. На място пристигна собственикът на имота, според когото пожарът е умишлен.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase