Те работиха 38 дни и проведоха 22 заседания

Последна работна седмица на 50-ия парламент. На 16 август депутатите излизат в лятна отпуска. Народните представители трябва да се върнат обратно в началото на септември. Депутатската почивка ще е 18-дневна. Лятната им ваканция е от 17 до 31 август. Така до края на месеца ще работят общо 3 дни.

Реденето на кабинета „Кожарева”: Министърът на отбраната готов да продължи работа

50-ото Народно събрание започна работа на 19 юни.  До момента народните избраници имаха 38 работни дни и проведоха 22 заседания. 

Най-вероятно парламентът ще трябва да се събере извънредно по време на ваканцията, заради клетвата на новия служебен кабинет. След като това се случи, първото заседание трябва да се проведе на 4 септември, но 6-ти е официален почивен ден. Очаква се народните представители да имат не повече от 8 заседания, тъй като на 20 септември трябва да излязат в поредна ваканция. Този път тя ще е предизборна.

Справката показва, че към днешна дата някои от 25-те постоянни комисии въобще не са заседавали. Други пък са провели по едно заседание, на което само са приели правилник за работата си. Най-много заседания е провела Комисията по бюджет и финанси. Депутатите в нея са се събрали 6 пъти. С 0 заседания до момента е Комисията за пряко участие на гражданите.

Внесените промени в закони от началото на работата на парламента са над 100. Онова, което се очаква да отметнат в спешен порядък депутатите, е окончателно да забранят употребата на вейпове и електронни цигари за непълнолетни, както и да се обсъди промяна за избора на български еврокомисар. Ако се приеме предложението той да се избира от НС, то кандидатите ще трябва и да бъдат изслушани в парламента.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase