Човек с 6% изгаряния е транспортиран в болница

Пожар пламна в дом за възрастни хора в центъра на град Банкя. Един човек загина, трима са пострадали.

Две жени са обгазени и прегледани на място. Мъж е закаран в болница с 6% изгаряния, инхалация на пушечни газове и изгаряне на горни дихателни пътища. Пациентът е настанен в реанимация с опасност за живота, заявиха от "Пирогов". 

Пожар в психиатрична клиника във Варна, загина пациент

На място са пристигнали екипи на пожарната и полиция. Кметът на Банкя Рангел Марков сподели, че на етажа, на който е пламнал пожарът, има старчески дом. Едната стая и коридорът са изгорели, пожарът е овладян почти веднага.

Снимки: БГНЕС

"НАП и Агенцията за социално подпомагане са извършили няколко проверки. Има изпратени документи до прокуратурата за административни нарушения. Преписката е пристигнала в МВР преди две седмици - изпълнено е почти всичко според указанията на прокуратурата, има два месеца срок за изпълнение на всичко. Този дом за стари хора е нерегламентиран, може да е функционирал като фондация. Близки и роднини споделят, че са плащали месечни такси, за които не са получавали никакви документи. Според пожарната причината за инцидента е незагасена цигара", коментира вътрешният министър Калин Стоянов от Банкя.

За пожара сигнал подават Ангел Михайлов и неговия 10-годишен син, които минават с кола покрай сградата. По думите му собственикът на близкия басейн е спасил 102-годишна жена. Три минути след сигнала пристига първата линейка. Отзовават се 2 екипа на Спешна помощ и 12 пожарникари, както и доброволци. 

Осигурени са места за останалите без подслон възрастни хора - три жени ще бъдат настанени в два дома за стари хора, заяви изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Веселин Кожухаров.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase