Сред тях са Румен Гайтански-Вълка, Евелин Банев-Брендо и Камен Балбузанов-Куката

Защо знакови личности доброволно се предадоха на правосъдието? Сред тях са Румен Гайтански-Вълка, Евелин Банев-Брендо и Камен Балбузанов-Куката. Темата в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS коментираха журналистите от „Телеграф” Захари Белчев и от „24 часа” Кирил Борисов.

По думите на Борисов е обяснимо защо Камен-Куката се е предал – той имал да доизлежи остатък от присъда в размер на няколко месеца и най-вероятно е преценил, че по-добре да го направи, отколкото да се крие цял живот. „Случаят с Румен Гайтански е различен, защото той е обвиняем, няма влязла в сила присъда. Отминаха времената, в които се лежеше по няколко години в ареста без присъда”, подчерта криминалният журналист. Според него най-странно е завръщането на Евелин Банев-Брендо, защото той има една присъда от 6 г. и една от 20. И двамата журналисти отбелязаха, че профилът на тримата е много различен.

Румен Гайтански - Вълка се предаде доброволно

„Завръщането на Васил Божков със сигурност има връзка с разместването на пластовете във властта и в Прокуратурата. Предаването на Гайтански също е политика”, смята Кирил Борисов. Захари Белчев е категоричен, че това са „класически разследвания на трупчета”.

Журналистът от „Телеграф” предположи, че до края на деня бившият директор на ББР Стоян Мавродиев, който беше обявен за национално издирване, ще бъде обявен за европейско. По неофициална информация той е в Гърция, подчерта Белчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase