Политици разкритикуваха певицата

Вълна от възмущение след видеото на Диона, в което тя рекламира енергиен прах. Реакция, освен от потребители на социалните мрежи, имаше и от политици, които разкритикуваха певицата.

ПЪРВО ПРЕД NOVA: Диона след скандалната реклама

КЗП санкционира фирмата, разпространяваща енергийния прах, скандално рекламиран от Диона

„Няма да кача снимка, за да избегна популяризацията на новия вид наркотична мода сред подрастващите и най-вече, за да не разпространявам филтросаната физиономия на пияното и друсано чучело, което я рекламира. Но бързам да кажа, че докато се занимаваме с гонения срещу „големия лош джендър” и неговата имагинерна пропаганда по българските ясли, занимални, детски градини и училища, децата ни вече открито смъркат боклуци, маскирани като енергийни и тонизиращи вещества. Необезпокоявано. Лицемерието, политическо и обществено, никога не е било толкова близо до унищожителен взрив”, написа във Facebook депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

„Докато „Възраждане” създават несъществуващи проблеми и спират неслучваща се в училище пропаганда, родни “инфлуенсъри” пропагандират по особено безотговорен начин „шмъркане” на нова енергийна напитка като „напълно безопасна и здравословна”?! Рекламата очевидно е успешна, защото всички социални мрежи са залети с нея”, коментира Лена Бориславова от ПП-ДБ.

От Националния младежки комитет на ВМРО изпратиха сигнал до прокуратурата за „внушаване на употребата на наркотични вещества чрез реклама на енергийна напитка от чалга изпълнителката Диона”. „Тази реклама не само представя продукта по начин, който наподобява употребата на наркотични вещества, но и изпраща пагубно послание към младите хора в България, които и без това са изложени на сериозен натиск и опасности, свързани с наркотичната култура”, пише в сигнала председателят на НМК Христо Иванов.

МЗ след рекламата на Диона: Не сме разрешавали продажбата на енергиен прах

„Ако осъмваме с реклама на енергийна напитка „за шмъркане”, за която инфлуенсър твърди, че е „безвредна и легална”, значи в поне няколко сфери нещо много сериозно не е наред. Инфлуенсър рекламира енергиен продукт за шмъркане на подрастващи? Колко мислите, че е голяма след това крачката до употребата на реални наркотици? Стана очевидно, че нямаме последователна, адекватна политика за превенция на зависимостите и съвсем пък нямаме адекватна помощ за вече зависимите. Имаме много, и то спешна работа”, посочи Ивайло Мирчев от ПП-ДБ. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase