Причината - напрежението в региона след смъртоносните експлозии в Ливан

Германската авиокомпания Lufthansa заяви, че удължава спирането на полетите до Тел Авив, Техеран и Бейрут, тъй като напрежението в региона нарасна след смъртоносните експлозии в Ливан тази седмица, предаде АФП.

„Полетите до Тел Авив и Техеран ще бъдат отменени до 24 септември. Полетите до Бейрут ще бъдат преустановени до 26 октомври", заявяват от компанията.

Взривените пейджъри на "Хизбула" идват от България?

До 25 нарасна броят на жертвите на втората вълна от атаки. След пейджърите, вчера избухнаха преносимите радиоприемници тип уоки-токи. Атаките предизвикаха паника. Хората казват, че се страхуват от таблети, лаптопи и всякакви електронни уреди. В двете вълни на атаки бяха ранени поне 3500 души. Много от тях са били свързани с про-иранската групировка „Хизбула”.

Разузнаването в Ливан смята, че зад двете атаки стои Израел. От там досега няма официален коментар. Унгарско издание намесва и България, като твърди, че българска фирма е внесла пейджърите за „Хизбула” от Тайван. От тайванската компания, чието лого носят пейджърите, твърдят обаче, че те са внесени от унгарска фирма. Междувременно, министърът на отбраната на Израел обяви „нова фаза във войната” с акцент на север, където е границата с Ливан.

Няколко загинали и над 2500 ранени след експлозия на пейджъри на "Хизбула" в Ливан (ВИДЕО)

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС