Шестима души са загинали, повече от 15 са ранените

Шестима загинали и повече от 15 ранени при израелски удар срещу ливанската столица Бейрут. Израел обяви, че цел на атаката е бил висш командир от „Хизбула”, който е ликвидиран.

Повече от 550 души са били убити, сред които и 50 деца, от началото на израелската операция вчера. Понеделник беше най-смъртоносният ден в Ливан от края на гражданската война през 90-те години на миналия век. Израел обяви, че цели да премахне заплахата от „Хизбула”, а движението твърди, че действа от солидарност с палестинците. Атаките от двете страни на границата ескалираха, което доведе до опасения за широкомащабен регионален конфликт.

Стотици загинали и над 400 ранени след атаката в Ливан

„Методите и средствата за водене на война, които се използват, предизвикват сериозна загриженост относно това дали са в съответствие с международното хуманитарно право. Фактът, че има голям брой жертви и голям брой ранени, голям брой разселени лица, граждански обекти, които са засегнати, повдига сериозни въпроси относно спазването на международните права на човека и хуманитарното право”, заяви Равина Шамдасани, говорител на Върховния комисар на ООН по правата на човека.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase