Тя получава закани от затворник

Заплашиха с убийство журналиста на NOVA Вероника Димитрова. Причината - разследване, което тя направи в рубриката „По следите”. Преди две седмици ви разказахме за Ана Георгиева и приятеля ѝ Борис Белиц - брокери, подсъдими по два случая на отвличане, закана за убийство и нанасяне на телесна повреда. Твърди се, че собствениците на имотите са държани принудително в апартаменти и са карани да подписват документи.

Бит и държан в килер: Близки на мъж твърдят, че е отвлечен, за да даде 90 000 лв. на брокерка

При единия от случаите става въпрос за заплахи с цел да се дадат 85 000 лева, получени от продажбата на имот в София. По това дело Георгиева лежи в ареста към Сливенския затвор в продължение на осем месеца, след това една година е под домашен арест. От няколко дни е на свобода срещу парична гаранция. През 2011 г. е осъдена условно за разбиване на хотелски стаи с цел обир. След споразумение с прокуратурата е реабилитирана. В момента Борис излежава присъда в затвора в Казичене за шофиране след употреба на алкохол, като сега е в отпуск. 

„По следите”: 89-годишна живее в мизерия и без храна, след като прехвърли апартамент на гледачката си

„Преди няколко вечери той ми се обади по телефона. Каза ми „Ще те направя известна”. За мен това е шантаж, сплашване. Ана Георгиева ми каза директно, че ще ме убие. Преди това ме заплашваше Юлиан Димитров, за който пък се твърди, че придобива имоти чрез заплахи и палежи. Подала съм сигнал в СДВР. Мен спряха да ме притесняват. Димитров и негови приятелки обаче започнаха  да звънят на хората, които съм снимала. Те се опитват да ми затворят устата, но аз ще продължа да работя. Вече записвам всички разговори, защото не получавам заплахи за първи път. Днес ще подам сигнал и за заплахите от Георгиева и Белиц”, обясни журналистът.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase