Той коментира новината, че Албания започва същинските преговори за членство в ЕС

„Република Северна Македония не отговаря на поетите ангажименти, които е подписала самата тя за преговорната рамка за присъединяване към Европейския съюз”. Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” Тошко Йорданов пред медиите в парламента относно новината, че Албания започва същинските преговори за членство в ЕС.

По думите му Северна Македония  „не може дори да се надява да започне преговори още повече с непремерените изказвания на техни ръководители и с безумното искане, което направиха в Европейския парламент за предоговаряне на условията”.

„Най-нормално е Северна Македония да стоят там, където са – извън ЕС, и никога няма да започнат преговори, ако не променят поведението си и не запишат българите в Конституцията си”, изтъкна Йорданов.

Относно работата на 50-ото Народно събрание, Йорданов коментира, че парламентът е можел да излъчи правителство без ГЕРБ и ДПС.

„Всички останали политически партии бяхме постигнали договореност в третия мандат, приоритетите и изработената програма бяха пред очите ви. Човекът, който провали да има правителство, извън ГЕРБ и ДПС, е Кирил Петков", подчерта председателят на ПГ на ИТН. 

"Петков отказа да има и ясно антикорупционно законодателство извън ГЕРБ и ДПС в този парламент като фундамент на едно програмно правителство с ясни приоритети, които щяха да гарантират съдебна реформа, пътя към Шенген, еврозоната”, добави Станислав Балабанов от ИТН.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Нелли Желева, БТА