Заведението се намира в район, в който предстои да бъдат открити два центъра за мигранти, изграждани от Италия

На 23 септември в Албания беше открит тематичен ресторант в чест на италианския премиер Джорджа Мелони, съобщава италианската медия „Скай Ти Джи 24“.

Заведението се намира в район, в който предстои да бъдат открити два центъра за мигранти, изграждани от Италия. Там Рим ще изпраща мигрантите, прехванати по море от италианските власти в опит да стигнат до Италия. 

Застрашено ли е италианското правителство след любовната афера на културния министър

Заведението в Албания носи името на Мелони. То се намира в Шънджин, на около 60 километра северозападно от албанската столица Тирана. В него клиентите могат да опитат блюда с морски дарове и рибни деликатеси, в компанията образно казано на Мелони, която ги гледа от множество портрети от стените на ресторанта.

Ресторантът е собственост на актьора Джерджи Лука, предприемач на 58 години, син на известен албански актьор. Лука разказва, че е кръстил ресторанта си на италианския премиер, защото смята, че Джорджа Мелони е невероятен политик. Ресторантьорът, описван като ексцентрик, изрази надежда, че един ден самата Мелони ще дойде в заведението му, за да опита предлаганите там ястия.

Всички портрети на Мелони, окачени по стените на ресторанта, са дело на известния албански художник Хелидон Халити. „Мелони е един много интересен и силен персонаж, въпреки че нейните политически убеждения не са моите политически убеждения“, заяви Халити. Той добави, че тези различия не са му попречили да вложи страст в рисуването на портретите на Мелони. Те представят многото изражения на премиера по време на разнородни срещи и телевизионни участия. На една от картините се вижда и как албанският премиер Еди Рама прегръща силно италианската си колежка. Всички портрети са издържани в ярки тонове и придават приветлива атмосфера на заведението.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: Габриела големанска, БТА