Инцидентите са край Дунавци и Горна Кремена – Кален

Двамата мотористи загинаха в катастрофи. Единият инцидент се е случил на пътя Видин - Монтана, а вторият на пътя Мездра - Роман.

Първата катастрофа се е случила край град Дунавци. Мотористът е самокатастрофирал. Полицията уточни, че 35-годишният водач е с множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Причините за пътния инцидент се изясняват. По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ информираха, че заради катастрофата движението в участъка при Дунавци временно е ограничено, а колите изчакват на място.

Мотоциклетист загина на място при катастрофа в Монтанско

Вторият инцидент се е случил в участъка в Горна Кремена – Кален. От полицията посочиха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът е изхвърчал през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост. 

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Десислава Антова, БТА