Според протестиращите делата до момента не разкриват истината за тежкото престъпление

Жители на пловдивското село Цалапица отново се вдигнаха на протест. Те окупираха пространство пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Протестиращите поискаха справедливи наказания за убийците на 24-годишния Димитър Малинов. Според тях делата до момента не разкриват истината за тежкото престъпление. 

Делото "Цалапица": Прокуратурата твърди, че показанията на таен свидетел не са основание за привличане на друг обвиняем

Те настояват да се вземат под внимание показанията на тайния свидетел по делото. Припомняме, че Борислав и Валентин Динкови са обвинени в укривателство, а тезата, която поддържат те, е, че не са участвали в побоя, а само в заравянето на тялото. С обвинение за убийството е само Рангел Бизюрев.

"От това, което успях да прочета, Борислав си е признал, че той е нанесъл ударите на Митко", каза Атанаска Бакалова, майка на Димитър. По думите ѝ наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева показанията на свидетеля с тайна самоличност не са самостоятeлно основание и не дават достатъчно доказателства, за да бъде привлечено друго лице като обвиняем. "Ударите са нанесени от десничар, а Рангел е левичар", добави тя.

Още по темата вижте във видеото.