Коментар на Татяна Йорданова и Тихомир Тошев

Нова схема превърна десетки хора в длъжници до живот. Как работи тя и какви са начините да се предпазим коментират журналистът Таяна Йорданова и Тихомир Тошев, кредитен консултант, в предаването "Пресечна точка".

В рубриката „Високо напрежение” репоретрът на NOVA Татяна Йорданова разказа за мъж, станал жертва на измама за стотици хиляди левове. Потърпешите от следната схема са десетки: човек бива убеждаван да изтегли кредити от различни банки в рамките на 1-2 дни като физическо лице. След това предава тези пари на хората, които са го убедили, с уговорката, че парите ще му бъдат върнати с комисионна.

Кредити за милиони: Десетки хора твърдят, че са жертви на измама (ВИДЕО)

"Думата „фиктивни” е пресечната точка във всяка една от историите. На хората им е обяснено, че те теглят кредит, който няма да им се наложи да покрият, защото още същия ден, той ще бъде погасен", посочи Йорданова. По думите ѝ често техни прятели и близки са станали кредитни консултанти и  са ги помолили за услуга.

„Не е редно да теглим кредити от името на други хора, колкото и да са ни близки. Не можем да правим такава услуга, не може да изтеглим кредит за тях. Ти получаваш парите и ти ги връщаш, никой не може да погаси кредит вместо теб", поясни кредитният консултант Тихомир Тошев

Още по темата гледайте във видеото.

Редактор: Мира Мирчева