„Суровите миди дават мъжка сила“, заяви Алекси Радев, който стана баща на близнаци на 78 години

На Великден ще търсим отговор на въпроса каква е тайната на дълголетието и защо закуската със сурови миди укрепва тялото, духа и либидото, и възможно ли е да се живее до 120 години.

„Суровите миди дават мъжка сила и в съчетание с движение и любов значително удължават човешкия живот“, заяви в ефира на „Събуди се“ Алекси Радев, който стана известен с това, че стана баща на близнаци на 78 години.

По думите му е напълно възможно човек да доживее до 120 години. Радев подчерта, че никога не е вярвал, че животът трябва да свършва преди 100-годишна възраст.

Благодатният огън влезе в студиото на „Събуди се” (ВИДЕО)

Според него съществуват множество фактори, които влияят на продължителността на живота.

„Морето дава огромна сила“, подчерта той.

По думите му морската вода също спомага за засилване на мъжкото либидо.

Рибари

Старите морски вълци разказват, че каквото е времето навръх Великден, такъв ще е и берекетът от морето през цялата година.

За да празнуват Възкресението на Христос, рибарите излизат с лодките и извършват особен ритуал. 

„Моряците влизат в морето на Великден, за да му благодарят“, заяви в ефира на „Събуди се“ капитан Янко.

Той представи бързата закуска „трихуля“ – рибата се измива, посолява с едра сол, след което се добавят хляб, лук и червено вино. Трябва да се изчака 24 часа преди консумация.

„Поморийско агнешко“

Как изглежда „Поморийското агнешко“ и защо се твърди, че расте в морето? Великден в Поморие изглежда по особен начин. Местните хора слагат на трапезата уникален специалитет – хайвер от попчета. А традиционното агнешко често бива заменяно с калкан.

„Нарязаният калкан се овалва в брашно и престоява 2 минути, след което се пържи“, обясняват местните.

Агнешкото го заменяме с калкан, защото се носят слухове, че месото идва от Нова Зеландия и къде ли не. Ние предпочитаме да се храним здравословно и използваме автентичен калкан“, сподели в ефира на „Събуди се“ д-р Валентин Продромов.

С усмивка поморийци наричат рибата „поморийско агнешко“ и казват, че то „расте в морето“ – защото какво по-добро от прясна риба, уловена рано сутрин, и поднесена на празничната трапеза.

Повече гледайте във видеата.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК