От \"Топлофикация-София\" уточниха, че досега не са получавали сигнал за опасните кули. В дружеството няма и постъпили предписания за тяхното събаряне.

Хората от софийския квартал \"Нови Искър\" се надигнаха срещу останки от стара топлоцентрала. Кулите-близнаци, както ги наричат, са част от неработещата ТЕЦ -  \"Корило\" в покрайнините на София. Според  местните власти постройките са опасни и трябва да бъдат съборени. Пари за това обаче няма.

Топлоцентралата в \"Нови Искър\" е най-голямата в страната преди Втората световна война. Открита е през 1928 година. За историческото съоръжение днес напомнят двете охладителни кули.

Докато площадката на ТЕЦ-а е идеален фон за екзотични филми, находчиви търсачи на метали постоянно събират скрап в района. Други разграбват тухлите от разпадащите се сгради.

От \"Топлофикация-София\" уточниха, че досега не са получавали сигнал за опасните кули. В дружеството няма и постъпили предписания за тяхното събаряне. Въпреки това трима служители на компанията, собственик на неработещата централа, се опитали да направят проверка. На мястото обаче ги посрещнала въоръжена с бухалки група. Неизвестните побойници пребили инспекторите и отнели служебните им фотоапарати.

За инцидента вече е  уведомена Софийска градска прокуратура.