Този път обаче недоволствата бяха по-малобройни. В София протестът беше рехав и премина мирно без организирани шествия...

И днес в цялата страна се проведоха протести срещу високите цени на горивата. Този път обаче недоволствата бяха по-малобройни. В София протестът беше рехав и премина мирно без организирани шествия. Представители от гражданското движение сила се придвижиха до района на Четвърти километър по \"Цариградско шосе\", където движението бе забавено и блокирано.


По идея площадът пред \"Александър Невски\" беше единственото блокирано за преминаване място в столицата.
Протестиращите се разграничиха от всякаква партийна принадлежност и подчертаха, че ги обединява безпаричието на обикновения българин. За пореден път те поискаха в Комисията по защита на конкуренцията и Комисията за енергийно и водно регулиране да бъдат включени граждански организации.


Обявиха се против монопол в доставката на горива и настояха за нулев акциз на чистия биодизел от първи май до първи ноември, 2011г.  Поискаха да се намали ДДС-то на горивата на 15% и апелираха срещу картелни споразумения на родния пазар.


Много от кандидат ораторите за трибуната обаче не успяха да задържат интереса за дълго. Протестиращите се изтеглиха три часа преди 18 - предвидения край на протеста.


Част от автомобилите се отправиха в посока \"Цариградско шосе\". Очевидци разказаха, че сред тях имало коли, застанали напряко на пътя в района на Четвърти километър. При пристигането на екипа ни там, служители на КАТ бяха отбили скандиращите в страни от улицата.


Без предупреждение и разрешение за блокиране в знак на протест, недоволните се третират като нарушители и подлежат на наказание от КАТ. Протестиращите обаче се заканиха да блокират пътища за три дни от 28 април. Недоволни от цените на горивата в Габрово блокираха за повече от три часа прохода Шипка.