От Агенцията по безопасност на храните предлагат месопроизводителите да посочват в етикетите съдържанието на вода в месата...
От Агенцията по безопасност на храните предлагат месопроизводителите да посочват в етикетите съдържанието на вода в месата.
Според европейското законодателство водата, която се влага в колбасите и месото, не трябва да надвишава 5%.
Екип на \"Календар\" провери какво е количеството на течностите в българските пилета и плащаме ли за вода вместо за месо.
На всеки от нас се е случвало да купи пиле от магазина, да се прибере в къщи, да го изпече и да се разочарова. Като го извадим от фурната виждаме, че добре оформеното пиле е заприличало на недохранено врабче.
Според специалистите високото съдържание на вода в пилетата се дължи на породите, които се гледат за месо, както и на фуражите, с които ги угояват.
Каква част от нашето пиле ще отлети в атмосферата по време на печенето, ще видим утре в \"Календар\".