Националният флаг на държавните институции е свален наполовина...

Днес е ден на национален траур в памет на 8-те жертви при жестоката катастрофа на магистрала \"Тракия\". Националният флаг на държавните институции е свален наполовина, отменят се всички масови и развлекателни прояви. В храмове из страната се отлужват литургии в памет на загиналите.

В болницата в Пловдив продължават да са настанени 9 от пострадалите при инцидента. Една от жените е в много тежко състояние.

Как се случи трагедията -  в нощта срещу вторник автобус на \"Ентуртранс\" по линията София - Бургас се  преобръща край Пловдив. Тежката машина се пързаля странично около 50 метра по мантинелата, след което се удря в една от носещите колони на насрещен надлез. Ударът се оказва фатален за пътниците, които се возят на задните седалки. Сред жертвите е вторият шофьор на автобуса Иван Чакъров, както и говорителят на МВР - Стара Загора Йонка Георгиева.

Полицията работи по две версии за причината, довела до катастрофата. Заспиване на водача на автобуса е първата, а втората - техническа неизправност на превозното средство.

 

Девет от пострадалите при инцидента са все още в пловдивската болница. От Военномедицинската академия в София обаче са готови при нужда да поемат част от пациентите и поддържат постоянна връзка с колегите си.

Късно снощи автобусът на \"Ентуртранс\" по същата линия - София - Бургас беше проверен от Държавната автомобилна инспекция.  След проверката, автомобили на ДАИ ескортираха рейса до Бургас, за да се избегнат всякакви инциденти.