Таблоидът беше закрит заради грандиозен скандал с подслушване...

След 168 години на пазара и  8 647 броя най-четеният англоезичен вестник в света вече е в историята. Днес излезе последният брой на таблоида \"News of the World\", който беше закрит след скандала с подслушване на хиляди мобилни телефони и подкупване на полицаи.


Последната челна страница на изданието е със заглавие: \"Благодарим ви и довиждане\".


\"Накрая казваме едно тъжно, но и изпълнено с много гордост довиждане на нашите 7,5 милиона читатели\", се казва в колективна статия във вестника. В нея се казва, че изданието е допуснало грешки.


\"Просто прекалихме, надяваме, че историята накрая ще ни съди по работата, която сме извършили през всичките тези години\", е самопризнанието на редколегията. Редакторът Колин Милър, заобиколен от 200 свои колеги пред сградата на „News of the World\", пое отговорността да произнесе кратко прощално слово. Милър подчерта, че никой не искал такъв край и никой от вестника не го заслужава.


Последният брой на \"News of the World\"\" беше издаден в тираж от 7 милиона и 500 хиляди броя. Всички приходи от продажби ще бъдат дарени на благотворителни организации.


Таблоидът беше закрит заради грандиозен скандал с подслушване на хиляди телефони на знаменитости, кралски особи и роднини на жертви на ужасяващи престъпления, атентати и военните конфликти в Афганистан и Ирак.


Вестникът беше изоставен от големите рекламодатели, а сега, предвид започналото мащабно разследване, плановете на собственика Рупърт Мърдок да купи британската сателитна телевизионна група Би Скай Би може да се провалят.


Арестуван беше Анди Коулсън – бивш главен редактор на таблоида и екс директор на отдел \"Комуникации\" на премиера Дейвид Камерън. Той е обвинен, че в периода 2003-2007-а година лично е дал зелена светлина за подслушванията и подкупването на полицаи.