\"Не очаквах тази присъда. Естествено, че ще обжалваме\", заяви Лечков...

Условна присъда от три години с петгодишен изпитателен срок получи кметът на Сливен Йордан Лечков. Той бе признат за виновен в  нарушение на Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост.

Според обвинителния акт, в периода от август 2008 до февруари 2010 година Лечков е предоставил за ползване без наем общински имот, бившия зенитен полк, на четири частни фирми, като по този начин е ощетил бюджета на общината с над 670 000 лева. Делото се гледа в Ямбол, заради отвод на всички сливенски съдии.

\"Най-категорично пред вас заявявам, че никъде не беше доказано някъде да съм издал документ, да съм издал заповед, черно на бяло, подпис, затова че го смятам за политически акт, знаете че от днес сме в предизборна кампания, в Сливен тя върви вече втора година\", коментира Йордан Лечков.

Това е първата осъдителна присъда срещу кмета на Сливен във водените срещу него десет дела. Присъдата подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.