Готова е тройната съдебно медицинска-експерти за здравословното му състояние...

Районният съд в Асеновград ще реши днес дали да промени мярката за неотклонение на Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Той поиска да бъде освободен от следствения арест заради влошеното му здравословно състояние.

Готова е тройната съдебно медицинска-експерти за здравословното състояние на Кирил Рашков. Тя е приложена към делото и днес ще бъде представена в съда.

Тройната експертиза му бе наложена от магистратите, за да преценят имали реално основание да бъде променена мярката на Рашков от \"задържане под стража\" в по-лека, предвид заболяванията от които страда и дали му се налага лечение в болница, каквото не може да бъде извършено в стационара към пловдивския затвор.

За Новините на Нова адвокатът му съобщи, че Рашков страда от диабет, хипертония, има сърдечно заболяване и проблеми с бъбреците. 69-годишният ромски бос е подсъдим за отправените от него закани за убийство към вуйчото и лелята на  прегазения  в Катуница Ангел.

Това са Веселин Христев и Иванка Петрова. Заради арогатното си поведение преди две седимци пред съда Кирил Рашков има вече още едно обвинение от прокуратурата - за хулиганство. Тогава навлизане в съдебната сграда той напсува хората от Катуница, а наизлизане им размаха среден пръст. За това той може да получи до 2 години затвор.