На 2 март 2010 година машината пропада с 12 души вътре, от които 9 бременни жени...

Изправят пред съд обвиняемите за инцидента с асансьора в \"Майчин дом\". На 2 март 2010 година машината пропада с 12 души вътре, от които 9 бременни жени.

 

Всички те са с различни по тежест наранявания. Някои от бебетата се раждат преждевременно, а възстановяването на пострадалите и родилките продължава месеци. Според източници на Нова телевизия разследването ще приключи и процесът ще започне след края на януари.

 

На 2 март, рожденият ден на Марко, той и жена му отиват в \"Майчин дом\", за да видят какви са условията, при които ще ражда бременната в осми месец Наталия. Без страх те се качват на асансьора. И падат.

 

Наталия е сред малкото, които нямат никакви наранявания. Детето й е добре и се ражда в края на март в същата болница. Марко обаче е със счупен крак и два счупени гръбначни прешлена. Първите му дни като баща минават на легло. Държавата е повдигнала обвинение на трима души – служителят, който отговаря за материалната база в \"Майчин дом\", и на двама души от фирмата, която поддържа асансьорите там.

 

Те ще отговарят за причиняване на тежка телесна повреда поради немарливост при изпълнение на задълженията си. Ако се докаже, че са виновни, може да получат до 5 години затвор.