Отличията са за най-добра режисура и най-добро продуктово позициониране...

 

Два от сериалите на Нова телевизия - „Отплата" и „Етажна собственост"  грабнаха награда „Златен чадър" на 18-тия медиен фест „Медиамикс" в Албена. Отличията са за най-добра режисура и най-добро продуктово позициониране.

 

„Медиамикс" събра на едно място всички български звезди от най-нашумелите сериали в родния телевизионен ефир. Продукциите се състезаваха в седем категории, както и за наградите на публиката.

 

Първата по рода си награда „Златен чадър" за режисура на телевизионен сериал връчи лично търговския мениджър на ББС Уърлдуайт Джорджия Браун.

 

„Режисьорът не е тук в момента, той е много добър мой приятел и аз много се радвам за него. Иво Симеонов е много добър  режисьор и мисля, че това ще се разбира занапред. За да се прави нещо добре, трябва да има добри актьори и добър режисьор – това е много важно", каза актьорът Велислав Павлов, който влиза в ролята на Александър Георгиев в „Отплата".

 

Другият любим на зрителите сериал „Етажна собственост" спечели приза в категорията „Най-добро продуктово позициониране".

 

„Благодаря първо на Нова телевизия! Разбира се и че имаме възможността да участваме в този форум и в това състезание! Това са алтернативни начини да финансираме следващите си  проекти, затова трябва да подкрепяме и да стимулираме клиенти, които дават пари за това", коментира Краси Ванков, продуцент на „Етажна собственост".  

 

„Много сме хитри, умеем така да влизаме така под кожата на хората и да им препоръчваме хубави стоки. Надявам се, че е станало елегантно и естествено, без натрапване, без досада", каза Милица Гладнишка, която влиза в ролята на жената на домоуправителя Мими в „Етажна собственост". 

 

„Всички членове на журито, които излязоха, го казаха не от куртозия, това го знам със сигурност още от първия ден, че са ужасно впечатлени от високото качество. Те изобщо не очакваха такова високо качество от такъв малък пазар. Не е защото са ни подценявали, а защото ние, българите, трябва да станем по-добри в това промотираме собствения си талант и да имаме малко по-добро самочувствие, защото има много талантливи хора в България", категорична е Ева Кирилова, директор "Тв сериали" на  "Медиамикс".

 

„Хората, които правехме този сериал, ни е било с тази идея – да го направим така, както ние харесваме нещата и да се свържем с хора от другата страна, които също харесват направени така нещата. Това значи, че сме от една порода", допълни Велислав Павлов. 

 

Обяснението за магията, която всяка седмица приковава зрителите пред малкия екран от актьора Антон Радичев: „Всичко това, което се случва в нашия сериал, е извадено от живота. Много хора виждат себе си или свои съкооператори във филма, но ми прави впечатление, че българинът не обича да вижда сам себе си вътре. Българинът обича да дава примери със свои съседи, свои познати и казва – този е като този, този е като този. Той никога не слага себе си в тази сметка".

 

„Надяваме се да започнем третия сезон. Естествено, аз ще бъда изненадата, защото ще отслабна - така ходя на йога и така ще бъда голяма изненада дори за самата мен", каза с усмивка Милица Гладнишка. 

 

„Надявам се живот и здраве догодина да имаме още повече, да имаме възможността да отделим категории най-добра драма, най-добра комедия, така че сме го заслужили, тоест колегите са го заслужили", обобщи Ева Кирилова, директор "Тв сериали" на  "Медиамикс".

 

Репортер: Искра Урумова