Всички пристигащи и заминаващи по обяд са станали свидетели на необичайния случай


24-годишна жена роди третото си дете на столичната автогара. Всички пристигащи и заминаващи по обяд са станали свидетели на необичайния случай на раждане между автобусите. И майката, и бебето са откарани във Втора градска болница и са добре. Детето се е появило на бял свят за няколко минути, за което е помогнала медицинската сестра на Централна автогара в София.

Началото на работния ден на Елица по нищо не подсказва, че ще изражда дете. Обичайно мери високо кръвно, помага на припаднали и дава хапчета за главоболие.

„Като дойдох тя просто си раждаше, не съм свършила нищо кой знае какво, просто помогнах да излезе бебето”, разказа медицинската сестра.

По нейни думи майката е изглеждала уплашена:

„Уплашена, трето раждане, на улицата, със сигурност, но общо взето много ни беше малко времето и нямахме период и момент да се страхуваме и тя, и аз – трябваше да излезе и това е.”

Дошлата линейка откарва майката и бебето в най-близката болница – Втора градска. Там двамата са посрещнати от доктор Красимира Несторова. За нея такива ситуации не са необичайни, но първата й грижа е да огледат новороденото е родилката.

Не беше с най-добри жизнени показатели като дишане и цвят на кожа, има определени параметри, които се следят, затова е поставен в кувиоз, но в момента е в стабилно състояние, полагат се всички грижи. Естествено и майката е без изследвания, което често ни се случва в такива случаи и затова е под по-специално наблюдение”, поясни д-р Несторова.

Току-що станалата майка за трети път не пожела да разговаря с екипа ни. Пред болницата обаче срещнахме свекървата и чичото. Те разказаха, че са били на гости в София и раждането започнало, докато чакали автобус за родното Дряново.

Какво още споделиха с екипа ни – вижте във видеото.

Репортер: Косара Михалкова