Според нея масовият и училищният спорт трябва да бъдат стимулирани


Трябва да се вземат много бързи мерки за създаването на добри треньорски кадри, за подпомагане на клубовете и масовия спорт. Това заяви Илиана Раева за „Здравей, България”

Тя беше категорична, че проблемите в спорта са „жестоки и много трудно поправими”. По нейни думи те водят началото си от 90-те години.

„Истината е, че последните години това правителство направи страшно много по отношение на материалната база. Непрекъснато се строят бази. По отношение на финансирането, тази инициатива, която предприе премиерът Борисов по отношение на бизнеса в спорта, вие виждате, той намери спонсор на художествената гимнастика, благодарение на който ние успяхме да направим изключително много тази година”, допълни Илиана Раева.

Тя беше категорична, че трябва да се стимулират треньорите, които създават кадри, масовият спорт, училищният спорт, както и децата в училищата. Според нея е нужно да има задължителни предмети в училище, свързани със спорта, защото така ще има деца, които да практикуват спорт и които да се насочват към залите.

„Най-важното е да има воля и желание за подпомагане на детско-юношеските школи, треньорските кадри и детския спорт”, заключи Илиана Раева.

С какво момичетата на Илиана Раева ще запомнят Олимпиадата в Лондон, както и целия разговор с тях гледайте във видеото.

Репортер: Нина Димитрова