Те настояват за справедлив процес за обвинените в проповядване на радикален ислям

Гоцеделчевско село излезе на протест в защита на подсъдимите имами в съдебния процес за радикален ислямизъм в Пазарджик. Жителите на Лъжница настояха за справедлив процес и обявиха обвиненията за скалъпени.


Около 200 жители се събраха в центъра на селото, където живее и един от подсъдимите имами Мохамед Камбер и настояха за справедливост.


Местните хора са категорични, че за радикален ислям в България не може да става дума, а съдебният процес срещу тринайсетте духовници е изцяло политически.


„Тези хора живеят сред нас, израснали са сред нас, отишли са в чужбина да вземат тяхното образование, религиозно и са се върнали да бъдат в наша полза. Тези акции започнаха да стават банални за мюсюлманите и мюсюлманите се питат, кога този сериал ще спре, кога ще гледаме последната серия”, заяви пред камерата на Нова Вели Разман.


От своя страна Байрамка Карпачера сподели: „Това престъпление ли е, че вярваш в Аллах или в Господ или..това не е престъпление. Да търсят, къде крадат. Като вярваш в Аллах, значи си справедлив нали”.