В града на Ботев право на глас имат 2850 души

 

Частични избори за кмет се провеждат в неделя в няколко населени места в страната. 
 
Общо 2850 души имат право на глас на вота в Калофер. Освен досегашния градоначалник Румен Стоянов, чиято кандидатура е издигната от инициативен комитет, в надпреварата участват и Лалка Драгоева от ГЕРБ и Йордан Колев от НДСВ.
 
Петима са кандидатите за кмет на русенското село Пиргово. В селото са насрочени извънредни избори, след като досегашният кмет Стоян Цирков загина при катастрофа. 
 
В надпреварата за поста се включват кандидатът на ГЕРБ Илиян Бодуров, Стефан Барбуков от ВМРО - Българско национално движение, Георги Бодуров от БСП, Велико Джарналиев от партия “Нова зора” и Сталияна Михайлова от "Земеделски народен съюз".
 
И жителите на село Туховища, Община Сатовча, ще отидат до урните днес. Те ще решават кой да управлява населеното им място измежду кандидатите Кемал Арифов от ДПС и Венцислав Шишков от ГЕРБ. До повторния вот се стига след като „Земеделски съюз” обжалва избора на Кемал Арифов. При касирането на вота е установено, че само една бюлетина не достига, за да може изборът му да бъде обявен за действителен.
 
Частични местни избори се провеждат в село Доброплодно, Община Ветрино, козлодуйското село Хърлец, Байково (Община Хитрино), Ивайло (Пазарджишко), Горна Студена (Свищов) и Рогозче (Област Кърджали).