Днешният втори протест бе подкрепен и от председателя на парламента Цецка Цачева

Протестите в Банско продължават. За втори ден пореден ден жители на общината блокираха пътя за зимния ни курорт с искания за още ски писти и лифтове. Протестът беше подкрепен и от председателя на парламента Цецка Цачева.

И днес – 29 декември, протестиращите затвориха пътя за Банско за около половин час и се заканиха, че няма да спрат, докато не бъдат чути.

Промяна в плана за управление на Национален парк „Пирин” и развитие на туризма в региона бяха сред основните искания на протестиращите.

„Разширяването на ски зоната в Банско е нещо, което се чака вече четвърта или пета година, и дано това да не е последното правителство, което няма кураж да го направи. Смятаме, че е дошло време, в което да се удари по масата и да се спре с изнудването и извиването на ръце от така наречените „зелени”, заяви протестиращ.

„Аз вярвам във вашите справедливи желания и много бих искала следващата година живот и здраве, когато минавам през Банско, ако не да вида построен втори кабинков лифт, поне да вида очертанията , че той започнал да се строи. На добър път”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която подкрепи протеста.

Протестите ще продължат и на 30 декември.

Гледайте повече във видеото.

Репортер: Екатерина Николова