Терористите дошли у нас с влак от Полша, напуснали страната с кола през Русе

Пореден скандал се заформя около това кой стои зад атентата на летище „Сарафово”. Вестник „Труд” излезе със заглавие “Цацаров разреши на Цветанов да говори”, което обобщава вчерашните коментари на държавния глава за решението името на „Хизбулла” да бъде споменато изрично във връзка с бомбената атака край Бургас.

 

Министърът на вътрешните работи имаше специално разрешение от главния прокурор да посочи съответните факти и доказателства пред Консултативния съвета за национална сигурност”, заяви в четвъртък президентът. Това обаче беше опровергано веднага, научаваме от страниците на вестник „Сега”, който публикува материал, озаглавен: „Борисов, а не прокуратурата, разрешил да се посочи „Хизбулла”.

 

„Неочакван обрат придоби вчера историята около признанието на България, че в дъното на атентата в Бургас стои ливанската групировка”, пише вестникът. „Оказа се, че не прокуратурата, а лично премиерът Бойко Борисов е взел окончателното решение да се посочи организацията като автор на терористичния акт.”

Според „24 часа” терористите са дошли у нас с влак от Полша, след като са кацнали във Варшава със самолет от Бейрут. След атентата в Бургас напуснали страната с кола през Русе, допълва изданието.  

Ето и останалите теми в днешната преса:

Стара кола избухна в пламъци край турското посолство. Не е атентат, а повреда;

Поне половин България излиза на протест срещу високите сметки за ток;

Разведен крадец плаши Бойко със смърт на тел. 112;

Гръцки съд поиска 140 хил. лева откуп за свободата на пилота Янко Стоименов;

Висшият клир тъне в лукс;

Продават ВМЗ само за 4 млн. лева;

Пиян налита на полицаи, погва ги с дървен кол.

Целия преглед на печата може да гледате във видеото.