Каталунците са на 1/4-финал в Шампионската лига

Отборът на Барселона разби Милан с 4:0 на "Камп Ноу" и се класира на 1/4-финалите в Шампионската лига. Каталунците станаха първият отбор в историята на турнира заличил пасив от 0:2 като гост в първата среща от елиминациите.

Лео Меси вдъхнови съотборниците си за победа с изключителен красив гол още в 5-ата минута от мача. Италианците пропуснаха големия си шанс в 38-ата минута, когато Мбайе Нианг се озова сам срещу Виктор Валдес, но ударът се отби в гредата. Секунди по-късно, Меси се разписа отново и така изравни общия резултата в двубоя.

В началото на второто полувреме, Давид Вия вкара и трети гол с прецизен диагонален удар. Барса продължи да контролира мача и въпреки опита за натиска на Милан, в продължението на срещата, Жорди Алба реши всичко в спора между двата тима след подаване на Алексис Санчес.

По този начин, Барселона заличи спомена от болезнената загуба на "Сан Сиро" и нанесе най-тежка загуба на "росонерите" в Европа. Те са губили с 0:4 три пъти - срещу Манчестър Юнайтед, Депортиво и Борусия Дортмунд.

В другия осминафинал, Галатасарай победи Шалке с 3:2 като гост и след 1:1 в първия мач, също продължава в следващaта фаза.