Най-добрият български тенисист отстъпи с 6:7, 1:6 на световния №1

Григор Димитров загуби с 6:7, 1:6 от световния №1 Новак Джокович и приключи участието си на Мастърс турнира в "Индиан Уелс" (5,030,408 долара). Най-добрият български тенисист бе изключително близо до успех в първия сет, но не успя да се справи с напрежението и в крайна сметка допусна поражение. 

 

Григор започна великолепно мача и поведе с 4:1 след като сервираше отлично, а освен това успя и да пробие своя съперник в четвъртия гейм. От своя страна, Джокович допускаше твърде много непредизвикани грешки и така и не успяваше да намери ритъма си на игра. При 5:3 българинът сервираше за сета, но се поддаде на напрежението и след шокиращите четири двойни грешки, на практика буквално подари на опонента си гейма.

 

Това отне от увереността му и даде самочувствие на световния номер 1, който бързо изравни резултата и вкара сета в тайбрек. В него Димитров продължи да демонстрира нервност в играта си, загуби първите пет точки и отстъпи с 4:7.  

 

Разочароващият край на първия сет повлия изключително много на представянето на Гришо, който не успя да се съвземе до края на мача и след 1:6 във втория сет, записа втора загуба в кариерата си от Джокович

 

За 21-годишния българин това бе втора среща с тенисист, оглавяващ световната ранглиста, след като през 2009 г. отстъпи в три сета на тогавашния №1 Рафаел Надал. 

 

Димитров напуска турнира на сингъл с $26,000 от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, които към днешна дата му позволяват да запази рекордното за него място №31 в света

 

Следващият турнир, на който той ще участва, е започващият на 20 март Мастърс в Маями.