Генералният секретар Антонио Лопез даде пресконференция с Цветан Цветанов

Европейската народна партия застава зад доскоро управлявалата страната политическа сила. Това стана ясно от изказване на генералния секретар на партията Антонио Лопез по време на пресконференция със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

В партийната централа на ГЕРБ-ерите Лопез благодари за възможността да бъде в България и отбеляза, че на утрешната национална конференция на ГЕРБ ще присъства и председателят на Групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол.

 

„Преди три седмици в Брюксел изказах съмнения предвид необоснованите твърдения за липса на подкрепа от ЕНП, понякога подкрепяни от социалистическата партия тук в България”, каза Лопез, цитиран от „Фокус”. „Присъствието на председателя на нашата парламентарна група говори само по себе си за това.” По думите му в ЕНП подкрепят ГЕРБ, Бойко Борисов и България, „както винаги сме го правили досега”.

 

Антонио Лопез добави, че има три основни теми, важни за всичкиенергетиката, липсата на работни места и младежката безработица и заяви: „В разговорите ни с Цветанов и Борисов съм сигурен, че тези приоритети ни обединяват”.