В редакционната поща на Нова телевизия, а и на други медии, тази нощ пристигна анонимен имейл

В редакционната поща на Нова телевизия, а и на други медии, тази нощ пристигна имейл от „група достойни прокурори”. 

 

Имейлът е на името Борислав Сарафов, което съвпада с името на заместник-главния прокурор. С такова име обаче може да се регистрира всеки, който поиска. 

 

В имейла се казва: „Дами и господа пише ви група прокурори, на които им писна да бъдат използвани”.

 

В имейла има и прикачени файлове, за които се твърди, че са документи, показващи истината за случая в Костинброд, при който в деня за размисъл преди изборите бяха открити 350 000 бюлетини в печатница.

 

Анонимните прокурори твърдят, че са притискани да мълчат от „бабаитите на един медиен бабаит”.

 

„От години българската прокуратура се използва като боксова круша, удобен виновник, репресивна томахавка за разчистване на политически сметки”, се казва в писмото. „Тези избори обаче чашата преля, помията замириса много. И вместо арбитър българската прокуратура заприлича на съдник, изпълнител, лакей на политико-олигархичната прослойка”. 

 

Според писмото прокуратурата е била фактор в решаването на изборите. 

 

„Много ни се искаше поне тези избори да бъдат спечелени от този, който е по-добър като политик, а не от този, който е съумял да вкара повече сигнали срещу опонентите си, да даде повече пари на приятелите си с червени тоги,  а колегите вместо да сервилничат в услуга на олигарсите поне веднъж да са слуги на истината.”

 

Прикачените документи са с дата 10.05.2013 година. Става въпрос за заключението на прокурора, който е трябвало да провери случая Костинброд. Приложени са и данни от разпити.

 

Собственикът на печатницата обясни, че откритите бюлетини са брак. Във въпросния документ прокурорът пише, че тези обяснения са оправдани. Единственият недостатък, който е забелязал, е било незаключеното складово помещение. 

 

Изпратени са също така копия от сигналите на Мая Манолова по случая и последвалите разпити на собственика на печатницата и на други лица.

 

Дали тези документи са автентични, се очаква да се разбере по-късно на брифинг на прокуратурата.