“Атака” започва консултации за действия в тази посока

„Цялото изявление на президента Плевнелиев показа неговия страх, че ще разкрия неговите офшорни далавери и далаверите, които е правил като министър на регионалното развитие”. С такъв извод лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира за Нова ТВ днешното обръщение на държавния глава по повод ситуацията в страната. По-късно от партията съобщиха, че започват консултации за импийчмънт на Росен Плевнелиев.

 

„Това е моето заключение. Колкото до другите теми, сравнението с Марин льо Пен – няма такова. Тук имаме натиск върху прокуратурата от Плевнелиев да окаже репресии върху мен, което е недопустимо”, каза още Сидеров.

 

В изявлението си президентът отправи упрек към партията на националистите и нейния председател, като отбеляза подадените в прокуратурата сигнали във връзка с техните действия и напомни, че преди дни Европейският парламент е отнел имунитета на лидера на френските националисти за подобно поведение.  

 

„И накрая ще кажа само, че той се обърна към нацията с призив тя да се раздели на две части, което е абсолютно антиконституционно и заслужава едно единствено нещо - импийчмънт, недоверие и съд за Плевнелиев за държавна измяна”, заяви в ответната си реакция Волен Сидеров.

 

„Вместо да призове към укротяване на тези, които вандалстват по улиците на София, той ги подклажда да свалят законно избрания парламент - това също са антидържавни действия и смятам, че би могло да му бъде взет имунитетът и да бъде подведен за тежко нарушаване на конституцията и държавна измяна. Ще сондирам от другите парламентарни сили има ли готовност за такава подписка, да започнем действия по импийчмънт, тъй като това изявление на Росен Плевнелиев премина всякакви граници, допустими за държавник”, се казва в разпространеното до медиите изявление на лидера на „Атака”.

 

Още по тази и други теми гледайте в Новните на Нова в 19 часа