Искат да вземат 1 милиард лева, за да откраднат половината, заяви лидерът на ГЕРБ

Остри критики към управляващите отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар пред Нова телевизия на случващото се в страната от вчера насам.

 

„40 дни управляващите демонстрират дебилност”, заяви Борисов. „Всеки, който не вижда това, което се случва последните 40 дни и явните послания на посланиците, това си остава за негова сметка”.

 

От опита си на бивш главен секретар на МВР, той коментира и реакцията на полицията през изминалата нощ. По думите му 40 дни протест изнервят и полицаите, и протестиращите.

 

„Беше ме срам да гледам как на толкова интелигентни хора им разбиват главите, как бутат кофи за боклук, как барикадират парламента”, каза той.

 

Според Борисов е нормално вътрешният министър да търси начини да изведе депутатите от барикадираното Народно събрание.

 

Той изрази възмущение от решението на председателя на Народното събрание Михаил Миков, който призова депутатите да не ходят на работа днес.

 

„По криминален и недемократичен начин, избраният за председател на парламента, отишъл по кафаните в Белград и посред нощ казал да не ходят на работа. В парламентарна република не се съобщава на депутатите, че няма да ходят на работа, защото шефът им така е решил”, заяви Борисов. И допълни: „Добре, че Мишо Миков от Белград прозря, че управляващите не трябва да ходят на работа”.

 

Според Борисов в момента управляващите искат да изтеглят 1 милиард, за да „откраднат половината”.

 

„Станишев вчера за пореден път излезе и излъга, че имали 800 милиона мой кредит да връщат. Това са хора, които лъжат, лъжат ….”, заяви Борисов.

 

За опасностите от влизането в спирала от избори, Борисов заяви, че това ще е лудост.

 

„Когато има дата за предсрочни избори, ще събера партията и ще им кажа, че така както ни подреди народът, така ще сме длъжни да управляваме или да сме в опозиция и да се съобразяваме”.