Представиха официално новия старши треньор на Барселона

Херардо Мартино бе официално представен като новия старши треньор на Барселона. 50-годишният аржентинец, ще води за първи път тим в Европа, а до назначението му се стигна след като Тито Виланова напусна клуба, за да продължи лечението си от рак на гърлото. 

Мартино разкри, че звездата на тима Лео Меси не е лобирал за избора му за старши треньор и призна, че престоят му ще бъде провал,  ако не успее да спечели трофеи на "Камп Ноу". 

„Няма да променяме стила и схемата си на игра. Искам играчите да запазят глада си за успехи”, заяви новият наставник на каталунците. Той бе категоричен, че Сеск Фабрегас отсава в Барселона и няма да бъде трансфериран в Манчестър Юнайтед.  
 
Специалистът никога не е водил тим извън Южна Америка, като най-големите си успехи постига в Парагвай. Той печели четири титли с Либертад и Серо Портеньо, а след това води пет години националния отбор, с който играе 1/4-финал на Световното първенство през 2010-а и финал на Копа Америка година по-късно. За последно е начело на Нюелс Олд Бойс, с който стана шампион, но по-рано този месец напусна поста си.