Новият наставник на „сините” дебютира срещу Локо /Пд/ утре

Новият старши треньор на Левски, Славиша Йоканович, разкри, че ще разчита на Владимир Гаджев в утрешното домакинство на Локомотив /Пловдив/. Халфът бе отстранен временно от първия тим след отпадането от казахстанския Иртиш в „Лига Европа”.

 „Да, той ще бъде титуляр. За мен той е един от най-важните играчи на Левски, било е много смело решение да не играе в миналия мач. Намирам го в много добро психическо състояние, така че утре ще играе. Очаквам от него да поведе отбора, той е играч с много опит, много знания, разчитам на него да е един от водещите играчи утре“, заяви Йоканович. 

Мачът със „смърфовете” ще бъде дебютен за него начело на „сините”. Сърбинът призна, че отборът ще има нова схема на игра, а някои от футболистите ще бъдат преквалифицирани на други постове. 

„Нямам никаква дилема за стартовите 11.  Знам точния състав, с който ще започна. Знам и състава, с който ще завърша. Разбира се, следвайки ситуацията на терена. Предвиждам да говоря с всички и да им кажа какво очаквам от тях и каква ще е тяхната роля, за да знаят нашите очаквания”, сподели още Йоканович.

Той се изказа ласкаво за младата надежда на „сините” Антонио Вутов, който бе на крачка от трансфер в Удинезе, но в крайна сметка остана в Левски. 

„Мисля, че Вутов е едно съкровище за този състав. Едно момче, което има много голям потенциал. Очаквам да има много повече участия, отколкото в предишното първенство”.

Мачът между Левски и Локомотив /Пд/ е утре от 20:00 на стадион „Георги Аспарухов”.