Запалянкото на “Фейенорд” прекара и последните си дни на стадиона

Футболен фен от Холандия стъпи на стадиона на любимия си „Фейенорд”, за да им засвидетелства докрай своята преданост, точно три дни преди да намери смъртта си.

 

Руи Марк живее заради „Фейенорд”. Всеки час. И всяка минута... И всеки ден е тук... Коварна болест обаче го посича, а силите все повече и повече го напускат. Неговата воля е да прекара последните си дни именно тук, а феновете на отбора правят всичко възможно това да се случи. Водят го на стадиона, макар и на носилка...

 

Футболистите на тима също са там - всички те го прегръщат, а след това му подаряват тениска с автографи от целия състав и треньора Роналд Куман.

 

Самият Руи Марк преминава през целия терен, за да стигне до своите събратя и да запее с тях един от най-популярните рефрени на агитката – „Аз съм с ‘Фейенорд’ до последния си ден”.

 

Всичко това се случва по време на първата тренировка на ротердамци за новия сезон, а преданият фен на тима си отива от този свят само три дни по-късно... Казват, че за някои футболът е въпрос на живот и смърт. За Руи футболът бе много по-важен.