„Сините” загубиха от Локо /Пд/ в дебюта на Йоканович

Отборът на „Левски” допусна домакинска загуба от Локомотив /Пловдив/  с 1:2 и така за пореден път разочарова своите привърженици. Въпреки очакванията, че тимът ще промени представянето си във възходяща линия след назначението на Славиша Йоканович, новият сръбски наставник на „сините” не успя да внесе положителна промяна и дебютира с поражение.

 

Локомотив успя да открие резултата в 17-та минута. Здравко Лазаров центрира от непряк свободен удар, а Аласан Н'Дайе засече топката с глава за 0:1.

 

Левски успя да отвърне на удара в 30-та минута, когато Цветан Генков отбеляза първия си гол с екипа на „сините”. Бившият нападател на Висла /Краков/ се възползва от центриране на Нуно Пинто по левия фланг и с хубав удар с глава, не остави шансове на Йордан Господинов.

 

След почивката, гостите нанесоха решителния си удар в 57-та минута. Мартин Камбуров овладя топката и с мощен изстрел извън наказателното поле, продължи теннденцията да се разписва на Герена.

 

До края на мача, Левски владееше инициативата, но така и не успя да създаде чисто голово положение, с което да избегне загубата.

 

Тя закотви тима на последно място във временното класиране на „А” група. След поражението от Ботев /Пд/ в първия кръг, Левски е единственият отбор без спечелена точка от началото на сезона. Кошмарното представяне даде повод на феновете да призоват за промени с викове „Всички вън!”

 

Локомотив /Пд/ е с актив от 4 точки и изостава на две от лидерите в първенството Ботев /Пд/ и Литекс.