Виждаме в аргументите или учудващо непознаване на бюджетната материя, или умишлено манипулиране, каза той

"Няколко пъти вече заявих, че няма сериозни аргументи за ветото и силно се надявам, че то ще бъде преодоляно”, заяви премиерът Пламен Орешарски, при посещението си в Троянската Света обител. Министър-председателят посети храма по повод големия християнски празник Успение Богородично, предаде БГНЕС.

 

Според него не е случаен фактът, че социалните партньори и работодателските организации имат единодушно мнение, че актуализацията е необходима.

 

"Виждаме в аргументите или учудващо непознаване на бюджетната материя, или умишлено манипулиране. Икономистите, които са разбрали за какво става въпрос, не коментират по никакъв начин. Останалите, които са цитирани от медиите, трябва да разгледат малко по-задълбочено казуса. Ние не изменяме лимита за нетния дълг, следователно, нов дълг няма да има", заяви Орешарски. Той добави, че не се притеснява от прегласуването на актуализацията на бюджета.

 

По-рано премиерът се срещна с патриарх Неофит в Троянския манастир. "Това е един от най-големите християнски празници и много се радвам, че патриархът ме покани и използвам повода да присъствам на празника, а и да поговорим с него", посочи Орешарски. На въпрос за неговото мнение за предложението днешният ден да бъде обявен за официален празник, Орешарски отговори: „Не станаха ли много официалните празници?”