Кръстина Стайкова бе освободена от секретарския пост в местното читалище

Двойничката на Цецка Цачева – Кръстина Стайкова от пловдивското село Труд, по странни стечения на обстоятелствата последва съдбата на бившия парламентарен шеф. Жената, която прилича на Цачева, остана без работа, след като бе освободена от секретарския пост в местното читалище.


Въпреки че Цецка Цачева не е вече шеф на Народното събрание, хората по улиците продължават да спират двойничката й и да й задават парламентарни въпроси. 


„Обръщам се на името Цачева, защото знам, че е за мен. Така със симпатия хората се обръщат към тази прилика. Възрастни хора питаха за пенсионната реформа нещо, но после ме припознаваха. Интересни моменти, но постепенно виждат, че съм двойничката и ме свързват с Кръстина Стайкова - секретарят на читалището в село Труд, обясни за Нова ТВ Кръстина.


Жената, разказва, че приликата с Цачева й изиграла лоша шега. След оставката на кабинета „Борисов”, към нея започнали политически нападки. И въпреки че не е член на ГЕРБ, била принудена да освободи секретарското място в местното читалище, където работила 35 години.


„В заповедта пише „изтекъл срок на избор”. Аз не съм на изборна длъжност от дълго време. Явно хората, които вземат решения, изобщо не са се запознали.Слушала съм коментари, че така както улицата в момента реагира, това било отражение и в нашия случай тук. Къде е човещината? Едва ли тук в нашето село улицата отразява конкретния случай. Изключително ми е болно от това, което се случва, макар че вече взех да го преживявам. В крайна сметка животът на един човек не е институцията”, обясни двойничката на Цецка Цачева.


Кръстина Стайкова била  уволнена, докато е в болнични. За това ще обжалва в съда заповедта за освобождаването си. По ирония на съдбата съпругът й също останал без работа. На тръгване от дома им, с чувство за хумор Кръстина заявява, че с Цецка Цачева вече имат не само еднаква прилика, но и еднаква съдба.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев