Инцидентът е станал на около 75 километра от Ню Йорк

Осем души бяха ранени, единият от които тежко, при взрив в инсталация на американския военноморски флот в Ню Джърси, която се използва за поддръжка на корабите и за складиране на боеприпаси, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

 

"Можем да потвърдим, че имаше експлозия. Служители на спешните служби пристигнаха на място", заяви говорителят на флота лейтенант Грег Риълсън. "Един човек беше приет в болницата с тежки наранявания, а други седем бяха леко ранени", допълни флотът в комюнике.

 

Инсталацията, наречена Морска оръжейна станция „Ърл”, се намира в Мидълтаун, на около 75 километра от Ню Йорк. Експлозията е станала към 9:00 часа местно време в сграда за поддръжка на кораби и била ограничена в рамките на сградата, уточни флотът. Той допълни, че дейността по боравенето с боеприпасите не е била засегната.

 

Започнало е разследване за установяване на причините за експлозията. Инсталацията служи като база за подкрепа на логистичните кораби, които снабдяват самолетоносачи в морето с бомби, ракети и снаряди. Там работят около 1500 души, съобщи флотът.