Локализиран е и възникналият над с. Кремиковци пожар

Горският пожар, възникнал над с. Искрец, е ликвидиран, съобщава МВР. 


В гасенето на огъня се включиха общо 50 души с четири противопожарни автомобила, два джипа за гасене на пожари и хеликоптер. 


При пожара са унищожени 440 дка борова и 40 дка широколистна гора, както и две постройки. Работи се по установяване на причините за възникване на огъня.


Продължава гасенето на огъня в Свиленградско. Пожарът е овладян от всички страни, догарят отделни огнища. Няма опасност от разрастване. 


Локализиран е и възникналият над с. Кремиковци пожар. Днес огнеборците работят по доизгасяване на отделни огнища, които се възпламеняват при пориви на вятъра. 


Продължават действията за овладяване на пожара, възникнал снощи, минути след 22.00 часа, в смесена гора в местността Острица, в близост до елховското с. Вълча поляна, съобщава БТА.

 

В момента огънят е ограничен на площ от около 70 дка иглолистна гора, на около 700 м. от българо-турската граница. Екипи с три автомобила и 18 пожарникари от Ямбол участват в потушаването му. Включили са се и служители на "Гранична полиция" и на Горското стопанство. Предстои към тях да се присъедини и група от 15 военнослужещи. 


За последното денонощие звената на пожарната са реагирали на 264 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 220 пожара.